webkwestie Brazilië

Hoe moet dat ‘logboek’ er nu uitkomen te zien?

Telkens als je een stad of gebied bezoekt krijg je een aantal vragen waarop je het antwoord moet zoeken. Die vragen herken je aan het "vraagteken".

Het antwoord vind je door op de blauwe ‘linken’ te klikken. Dan kom je op een site waar ergens het antwoord op de vraag staat. Met de knop 'vorige' kom je weer terug op de webspeurtocht.

Van die antwoorden die je gevonden hebt maak je dan een verhaaltje van wat je die dag gedaan hebt en wat je geleerd hebt. Je maakt je logboek in een tekstverwerker.

Soms zie je een "uitroepteken" staan. Dat betekent dat je nog iets extra’s erbij moet doen, bijvoorbeeld een foto of een tekening maken, of een cijfer op de kaart schrijven. Die moet je eerst uitprinten. Klik hier voor Word-Doc of Google-Doc.

De foto’s die je soms moet maken kun je krijgen door met de rechtermuisknop te klikken op het plaatje dat je wilt hebben. Dan kies je ‘kopiëren’. Daarna ga je naar je logboek in Word en daar klik je weer op je rechtermuisknop. Nu kies je ‘plakken’, en nu zie je de foto in Word staan!

Waterval

Afbeelding van Heiko Behn via Pixabay

De tekeningen kun je gewoon zelf tekenen op papier en er later bij plakken.

De cijfers op de kaart vul je in met een rood potlood en je zet er een cirkel omheen. Zo kun je precies zien waar je allemaal bent geweest en in welke volgorde.

Aan het eind van de reis zul je een prachtig reisverslag hebben met plaatjes en tekeningen over wat je kunt zien en beleven als je door Brazilië reist.

Klaar voor je rondreis? Begin dan je reisprogramma bij "Algemeen"

Vergeet niet bij BEOORDELING te kijken waar je op moet letten.